Waar het allemaal begon…

Een hele tijd geleden, toen ik niet lekker in mn vel zat, kwam ik een oproepje tegen voor een cursus ‘Quantum Light Breath’. Dat klonk heel mysterieus, maar de beschrijving sprak me gelijk aan. Je kon met deze ademcursus namelijk vastzittende emoties opruimen zonder er woorden aan te hoeven geven. Het beschreef exact hoe ik het ervaarde, er zaten negatieve gedachten en gevoelens over mezelf vast en ik voelde ook heel duidelijk dat er over praten niet de oplossing was. Dit was precies wat ik nodig had!

Loslaten

Het bleek een schot in de roos. Er ging een hele nieuwe, fascinerende wereld voor me open. Het was heel gek om te ervaren dat door langdurig aaneengesloten diep te ademen, er allemaal emoties vrij kwamen. Het voelde echt als loslaten. Bovendien voelde het ook of ik in een verruimde bewustzijnsstaat kwam en daarin zo veel liefde voelde stromen. Ik kon me weer met mezelf verbinden en ik voelde dat het goed was. Dat ik goed was.

Wat me ook erg is bijgebleven van die cursus, is een van de deelnemers. Het type ruwe bolster, blanke pit. Een schat én een beer van een vent, gevoelig en al heel lang erg depressief. Deze cursus was zo’n beetje zijn laatste strohalm. Hij begon met enorme toewijding en overgave aan de cursus en oefende elke dag thuis. Maanden later, toen we aan de vervolgcursus begonnen kon hij met tranen in zn ogen vertellen dat hij eindelijk van zijn depressie verlost was.

Je weer compleet voelen

Daardoor werd bij mij een zaadje geplant. Met ademhaling kun je dus mensen helen. Hoe bijzonder is dat. In mijn leven werd het me ook steeds duidelijker dat dat is wat ik wil. Ik wil mensen helpen om zich weer heel en compleet te voelen. En dan niet door eindeloos met ze te praten. Juist in het lichaam en in het voelen en ervaren gebeurt zo veel.

 

Mijn werkwijze

Ik geloof in op maat gemaakte coachingssessies, afgestemd op jou. Mijn aanpak is heel persoonlijk, open en eerlijk met de nodige dosis humor. Niet te zweverig, niet te nuchter. Ook geloof ik in zachte kracht en niks forceren. Het gaat vooral om voelen, ervaren en begrijpen wat voor jou werkt. En dat kan voor iedereen weer anders zijn. Dus geen vastgelegde pakketten of protocollen, want one size doesn’t fit all.

De ademhaling combineer ik graag met visualisatie oefeningen. Dat samen werkt heel mooi om keuzes te maken en je intuïtie te laten spreken.

Opleidingen en cursussen

1999 – 2007 Psychologie – Rijks Universiteit Groningen (differentiatie: Sociale Psychologie van de Gezondheid)

2012 – 2014: Holistisch coach – Academie voor Holistisch Coachen (modules: NLP, ademcoaching, lichaamsgericht coachen, voedingscoaching)

2015 – 2016: Quantum Light Breath – Praktijk Camelia

2018 – 2019: Ademcoach – Herleva (modules: NLP, verbonden ademen, hart coherentie, Wim Hof Methode)

2019: Breathe Workshop – Kasper van der Meulen / Mindlift

2019: Breath Mastery Intensive – Dan Brulé

2019: Bijscholing – Herleva

2021: Level 1 Breathwork Biohacker – Kasper van der Meulen

De kracht van adem

Zo’n 1,5 jaar later begon ik dan eindelijk zelf aan een opleiding tot ademcoach. Nog wat vervolgcursussen verder ben ik inmiddels erg overtuigd van de kracht van de adem. De verbonden ademhaling zoals hierboven beschreven is mijn absolute favoriet, omdat het iets magisch heeft. Maar ik ben er inmiddels ook achter dat dit niet een techniek is die je dagelijks zou moeten doen (uitzonderingen daar gelaten). Voor dagelijks gebruik zijn er gelukkig nog veel meer manieren om met je ademhaling lekker in je vel te komen. Om met je adem je energie, slaap, vertering, gemoedstoestand en spanningsniveau te beïnvloeden. En het mooie vind ik dat de basics voor iedereen hetzelfde werken, maar dat het toch door iedereen verschillend ervaren kan worden. Daarom is het zo belangrijk om custom made te werk te gaan met een ademcoach. Dan kun je samen kijken wat voor jou wel of niet of nog niet werkt. Daar zitten ook allemaal redenen achter en die zijn heel interessant om te leren kennen. Voor je zelfkennis en ontwikkeling.

Thuis in jezelf

Het is mijn droom om mensen zich weer volledig thuis in zichzelf te laten voelen. Ik wil iedereen laten ervaren hoe lekker het is om je eigen weg te gaan. Hoe goed het is om ruimte voor jezelf te maken in je eigen leven. Te mogen zijn wie je diep van binnen bent. Echt naar jezelf te luisteren op goede en op slechte dagen. En daarin dus ook je schaduwkanten te leren omarmen. Niemand is perfect, het leven is niet perfect. Je hebt nou eenmaal ook vervelende eigenschappen en soms voel je je gewoon rot. Dan is het een verademing als dat er ook gewoon mag zijn. Niet alles hoeft gelijk opgelost te worden. Je merkt dat je leven dan echt een stuk natuurlijker aanvoelt. Ik geloof er in dat wanneer we allemaal wat liefdevoller naar onszelf zijn, dit op onze omgeving uitstraalt en het uiteindelijk de wereld een beetje mooier maakt.

Breath is the bridge which connects life to consciousness, which unites your body to your thoughts